Välkommen till

Lightweb Webbyrå Stockholm

Vi är en webbyrå med erfarenhet, kompetens, teknisk finess och inte minst ett vänligt och pedagogiskt bemötande, vi talar inte över huvudet på någon. Vi lyssnar och försöker tillsammans med dig ta fram en lösning som passar just er. Sedan starten 2003 har vi hjälpt stora som små företag i Sverige och övriga världen att förverkliga sina webbdrömmar.

Om Lightweb

Lightweb grundades 2003 av Oscar Lundgren, som vid tidpunkten gick på Kunskapsgymnasiet i Orminge utanför Stockholm. Lightweb var där och då bara ett sidoprojekt och något man startade istället för projektarbetet tredje året. Tidigt kände man att detta var kul, utmanande och något som låg i tiden – Internet var inte bara en fluga. Samtidigt var vi ganska tidigt ute med att driva en ”webbyrå” något som framåtsträvande bolag var himla intresserade av.

Åren gick och Oscar körde under ett par år som frilansande konsult med uppdrag främst mot mindre företag. Tidigt kom Lightweb att förknippas med både WordPress och Joomla. Något vi mellan åren 2005 och 2012 i princip uteslutande utvecklade våra webbplatser med.

2012 köptes Lightweb upp av ett av landets ledande utbildningsföretag och bytte namn. I denna konstellation hade verksamheten två ben. Utveckling och Utbildning.

Under 2014 valde vi dock att ta bort Joomla ur vårt produktutbud och satsa hårt på att vara en nischad WordPressleverantör. Efter ett par år inom en större organisation med massa lärdomar, nya kontakter och helt förändrat arbetssätt var det dags för Lightweb att ta klivet ur storbolagshjulet och in i byråvärlden igen. Lightweb hade återuppstått.

Sedan 2015 är Lightweb vad vi är idag. En riktigt vass webbyrå, specialiserad på WordPress, WooCommerce, Design, UI och UX. Men med en ett brett utbud av stödtjänster och kollegor med kompetens inom en rad andra tekniker.

Idag har vi kontor i såväl Stockholm som i Marbella, där vi sitter i ljusa hemtrevliga lokaler, vi är ett tight gäng med tjejer och killar som älskar att arbeta med design, kod och webben generellt.

Vad erbjuder vi?

Under åren har vi arbetat med många olika system, verktyg och tekniker. Vi har utvecklat allt ifrån små enkla hemsidor till lösningar som används av ett stort antal användare, vi har tagit fram webbstrategier åt startups, analyserat mängder av sajter, tagit fram olika CMS-lösningar, med såväl Joomla, WordPress och drupal som verktyg. Detta arbete har inneburit research, trail and error, snedsteg och en hel del guldkorn.

All denna lärdom har lett oss dit vi är idag. Vi vet att det är WordPress som vi gillar och kan bäst. Men förstår så klart att det finns tillfällen då andra lösningar lämpar sig bättre, vår erfarenhet och kompetens gör att vi nästan alltid kan hjälpa till oavsett vilken digital utmaning ni står inför. Vi utvecklar webbappar, webbplatser, intranät och webbaserade spel. Varje lösning är unik – likaså vårt lösningsförslag. Oavsett vilken teknik vi landar i, så gör vi det med hjärta, själ och ser till att slutresultatet alltid blir riktigt bra.

Det finns så klart tekniker och tjänster där vi inte besitter spetskompetens, men för att matcha vår strävan att vara en stabil partner och helhetsleverantör för era digitala behov har vi upparbetade samarbeten med såväl externa partners som konsulter, alla med expertkompetens inom sitt respektive område.

1 Kontakt

En bra specifikation och ett ordentligt förarbete är nyckeln till ett lyckat projekt. I våra första kontakter försöker vi reda ut och specificera ert projekt. Vi är noggranna med att vi förstår er affär och att ni ska förstå den lösning vi planerar för er.

2 Planering

När vi kommit överens om vad som ska göras, tar vi fram en detaljerad kostnads och åtgärdsplan. Denna del av projektet beskriver process, utförande, pris och deadline. Vid accept, tar vi även fram en projektplan som beskriver projektets olika delar.

3 Design & Utveckling

Efter godkänd offert och projektidé påbörjar vi design och- utvecklingsfasen, du tilldelas en personlig projektledare som du när som helst kan kontakta. Vårt team av duktiga utvecklare och designers träffas och utvecklingen påbörjas.

4 Test och korr

Efter utvecklingsfasen testar vi noga samtliga delar vi utvecklat. Därefter presenteras de delar som klarat våra kvalitetstester för er, så att ni kan “klämma och känna” på det som kreerats, ofta upptäcker man att man vill justera delar. Dessa justeringar åtgärdar vi enligt överenskommelse innan nästa fas tar vid.

5 Lansering

När projektet är färdigutvecklat, testat och godkänt är det dags för lansering. Denna process sköter vi mer än gärna åt er. Vi brukar i normala fall se till att nya webbplatser och webbprojekt alltid sjösätts nattetid för så smärtfri lansering som möjligt.

6 Uppföljning

En webbplats är en levande organism, den blir aldrig ”klar”. När er webbplats är lanserad är det viktigt att man analyserar, följer upp, uppdaterar och förbättrar. En webbplats som hålls efter fungerar så mycket bättre – både i sökmotorerna och för din besökare. Det är här vi kan finnas som en stabil proaktiv partner för dig och er webbplats.

Hej! Jag heter Oscar och är kundansvarig på Lightweb. Ring mig på 0768653770 eller maila på oscar@lightweb.se så hjälper jag dig!