Lightweb är en Stockholmsbaserad Webbyrå.

Vi utvecklar och designar webbplatser som ser bra ut, fungerar, engagerar och gynnar er affär. Gärna med WordPress som grund. Vi hjälper till med allt från datainsamling, strategi, design, teknisk utveckling, produktion, sjösättning, optimering, säkerhet, löpande support och drift.

WordPress

Lightweb är en nischad WordPressbyrå. Vi har sedan starten 2003 levererat hundratals webbplatser utvecklade i WordPress. Men vi utvecklar inte bara nytt, utan stor del av våra projekt sker åt kunder och företag som redan har en WordPresslösning, där vi hjälper till med underhåll, vidareutveckling, sköter löpande support eller driftar.

WordPress är världens mest använda publiceringsverktyg. Mer än 25% av hela internet drivs av just WordPress. En siffra som är långt mycket högre än närmsta konkurrent. Vi har mångårig erfarenhet av att utveckla, implementera och driva WordPress sajter. Det finns många fördelar med WordPress, det är säkert, lätt att hantera, anpassa och inte minst att växa i. Vi har utvecklat webbplatser i WordPress åt såväl enmansföretag som till större bolag och multinationella organisationer. WordPress är ett fantastiskt verktyg, det är här för att stanna, och du.. Vi på Lightweb kan det som rinnande vatten!

1
Jacka
T-shirt
Klänning

WooCommerce

WooCommerce är världens mest använda e-handelssystem. Dessutom är det ett tillägg till WordPress. Vilket gör det till en lösning alla blivande eller nuvarande e-handlare verkligen bör ta sig en titt på. Vi har levererat lösningar byggda med WooCommerce i flera år och förvånas ständigt över hur kompetent verktyget är. Oavsett om du säljer en tjänst, en produkt eller tusentals produkter, lokalt eller globalt så är WooCommerce en bra lösning. Utöver det är verktyget sökmotorvänligt, open source, och inte minst oerhört lättadministrerat. WooCommerce kan e-handel och vi kan WooCommerce.

Webbutveckling, design, UI/UX.

Att vi gärna arbetar med WordPress och WooCommerce, det har du säkert redan förstått. Men vi arbetar även med annan typ av utveckling. Vårt team har erfarenhet från webbens alla hörn, och vi arbetar mycket med design, UI, UX och annan webbutveckling. Våra kunders behov varierar mycket och ibland är WordPress inte det bästa alternativet – då har vi andra lösningar i vår verktygslåda. Vi arbetar te.x. gärna med Vue.js, Firebase, React m.m. Så är du i behov av en kompetent lösning – men inte tror att WordPress är rätt för dig, tveka inte att kontakta oss ändå, vi kan med stor sannolikhet utveckla en bra lösning även till dig.

Säkerhet & Utbildning

Säkerhet, backup och SSL

I internets begynnelse räckte det med att få upp sin information på nätet, därefter kom möjligheten att skapa diverse funktioner och enklare databaskopplingar, efter det kom möjligheten att skapa estetiskt tilltalande webb och responsiva webbplatser.
I dagsläget är alla dessa punkter självklara hygienfaktorer, detta ska vara en del av alla webblösningar. Men något som tycks falla bort många gånger är säkerheten, vad händer om ni blir hackade? Har ni stabil backup? Kan man förebygga denna typ av incidenter? Frågorna bör vara många, men är inte alltid det. Vi har tagit fram säkerhets- och backuplösningar för alla typer av webbplatser. Vi erbjuder både färdigpaketerade tjänster och skräddarsydda lösningar. Kontakta oss idag så berätar vi mer. Sist men inte minst. Du har väl inte glömt att koppla på SSL-certifikatet?

Utbildningar anpassade efter dina behov

Lightweb har lång erfarenhet av utbildningar inom webb, så lång att vi faktiskt under en period var en del av Sveriges största utbildningsföretag. Våra konsulter har alla utbildningserfarenhet och vi kan erbjuda många olika typer av utbildningar med allt ifrån 1-timmes coaching, till 5-dagarsprogram. För en person eller grupp. Hos er eller oss. Kontakta oss så berättar vi mer!

Hej! Jag heter Oscar och är kundansvarig på Lightweb. Ring mig på 0768653770 eller maila på oscar@lightweb.se så hjälper jag dig!