Äntligen – Lightweb ny hemsida.

Allt började en höstdag 2017.

Nästan precis på dagen två år efter att vi påbörjade resan med vår nya webbplats är den uppe.

Allt började med att vi tog ett par dagar i Barcelona och slog våra kloka huvuden ihop. Vi var tvungna att få ett miljöombyte för att kunna sätta igång med vår egna sajt.

En vecka senare så hade vi ett utkast klart – som kändes fräscht..
Men hur fräscht? Inte riktigt Lightweb-fräscht i alla fall.

Vi spenderade ytterligare ett par månader innan vi kände att den sajten aldrig kommer bli det vi vill ha. Vi vill ha en sajt som känns ljus, lekfull, modern, men utan att tumma på känslan av Lightweb.

 

Så vi började om.


Vi är nu inne i början av 2018 och en ny process tar vid.
Vi börjar spåna design, känsla, färger, form, gör om vår logga, tar fram en rad olika designer och wireframes (webbplatsskisser reds.anm). Återigen känns det bra och vi får än en gång upp ett utkast.

Vi sätter oss ner och kikar på den och har samma känsla igen. Det är inte tillräckligt mycket identitet i sajten. Vi spenderade än en gång ett par månader med att justera, tweaka och dona. Men beslutade oss till sist att en gång för alla göra allt rätt och innan vi börjar pilla med det tekniska så ska vi vara överens om design, känsla och funktion.

 

Tredje gången gillt.


Vi började med färger, tätt följt av form. Vi testade många olika varianter innan vi hittade rätt. Vi ville ha lekfulla färger, naturliga former, ett ljust utryck, mycket luft, kännas moderna och samtidigt ha en sajt som verkligen sätter användaren i fokus.
Vår mobilmeny är en sådan del – tänk på vart den sitter. Precis där du har din tumme.

Vi la ner många timmar på att få till en design som kändes rätt. Därefter var det ett rakt spår.

 

Webbplatsen.

 

Sajten är så klart utvecklad med WordPress i botten med fokus på användarvänlighet och estetik. Vår förhoppning är att webbplatsen ska förbli levande och kännas nästan organisk, därav valet att arbeta med naturliga linjer.

 

Vi kommer under hösten att vidareutveckla sajten och en rad nya funktioner och förbättringar finns inplanerade. Om ni hittar något på sajten som ni tycker ska justeras – lägg gärna ett mail till info@lightweb.se så ska vi kika på det omedelbart. Vem vet, du kanske får något fint som tack för hjälpen :).

Nu hoppas vi att även ni tycker om vår nya sajt.

Allt gott // Hela gänget på Lightweb.

 

Hej! Jag heter Sara och är kundansvarig på Lightweb. Ring mig på 0735 11 88 09 eller maila på sara@lightweb.se så hjälper jag dig!