Lightweb öppnar kontor i Marbella

Lightweb har under de senaste åren vuxit på många sätt. Vi har blivit några fler kollegor, vi har utvecklat vårt produktutbud och process rejält. Nu tar vi nästa steg i vår fortsatta utveckling – Den 1 oktober 2019 öppnade vi vårt sprillans nya kontor i Marbella. Kontoret ryms i ljusa fräscha lokaler och ligger i den lilla staden San Pedro de Alcántara ca 15 minuter utanför Marbella.

Varför Spanien?
Varför öppnar en Svensk webbyrå kontor i Spanien kan man fråga sig?


Många ställer just den frågan. Men det är inte så konstigt som det låter, det finns ett antal anledningar till att vi nu slår upp portarna utomlands. För det första så har vi länge talat om att expandera till marknader utanför Sverige. Dessutom ser vi just Spanien som ett otroligt intressant utvecklingsområde inom vår bransch, Spanien ligger uppskattningsvis ca 10 år efter Sverige i utvecklingen på webben så att etablera sig där nu ger oss goda möjligheter att kunna växa på plats i Spanien och förhoppningsvis etablera oss som en betydande aktör när företagen i området väl kommer till skott med sina digitala investeringar. Till en början kommer vi satsa mycket på lite mindre, enklare paketerade lösningar för te.x restauranger, golfklubbar, property development-bolag, m.m.

Dessutom vill vi som arbetsgivare ge våra medarbetare möjligheten att arbeta från kontoret i Spanien. Alla behöver ett miljöombyte då och då och vad passar då bättre än södra Spanien?


– säger Oscar Lundgren, VD på Lightweb.

Hur ser det ut med personal på plats?
Vårt senaste tillskott i Lightwebfamiljen är Sol Friedner. Sol har praktiserat hos oss för ett antal år sedan men har under sista året bott på Gran Canaria, när vi började kika på Spanien som ett möjligt område för etablering så tog vi kontakt med Sol och kikade om hon var intresserad av att komma och hjälpa oss att etablera Lightweb på plats. Sol nappade direkt och flyttade från Gran Canaria till San Pedro i September.


Sol har verkligen varit guld värd under den här perioden, och sedan den 1 oktober är kontoret i San Pedro öppet. Har du vägarna förbi så bjuder Sol mer än gärna på en god kopp kaffe.


Utöver Sol så kommer delar av Stockholmsgänget förhoppningsvis att gästa ett par gånger per år. Under 2020 planerar vi att anställa ytterligare en utvecklare på plats i Spanien.

Hej! Jag heter Sara och är kundansvarig på Lightweb. Ring mig på 0735 11 88 09 eller maila på sara@lightweb.se så hjälper jag dig!